Sohva – keskusteluja utopioista

Sohva keskellä kaupunkia! Mikä voisi olla parempi paikka keskustella utopioista!

Esitystaiteilija ja -tutkija Pilvi Porkola jatkaa Poliman teemoja kaupunki-interventiossaan SOHVA – keskusteluja utopioista Helsingissä 22.-26.5. 2024. Sarjassa kuullaan eri alojen ihmisten ajatuksia yhteiskunnallisesta muutoksesta ja utopioista eri paikoissa keskellä Helsinkiä.

Ensi viikolla sohvalle Kansalaistorilla 22.5. kanssani istuvat esitystaiteilija ja Taidekoulu Maan rehtori H. Ouramo ja kansalaisktivisti Iiris Laisi. Uskon, että heidän kanssaan keskustelemme hoivasta ja taiteesta, aktivismin eri keinoista ja yhteisöllisestä tiedosta.

Perjantaina 24.5. Espalla on varmaan vilkasta! Sohvalla pohdimme kaupunkisuunnittelua ja kuvittelua kaupunkisuunnittelija Sofia de Vochtin kanssa, jonka jälkeen pääsen keskustelemaan taiteen poliittisuudesta näytelmäkirjailija ja muusikko Liila Jokelinin kanssa.

Lauantaina 25.5. sohva ja utopiat ottavat paikkana Maunulan aukiolla. Sohvalle istuu sosiologi Alina Viranto puhumaan utopioista, pakopaikoista, vastarinnasta ja ehkä myös toivosta. Sen jälkeen grillaamme vegaaninakkeja maunulalaisen filosofi Teppo Eskelisen kanssa – aiheena demokratia ja utopiat.

Sunnuntaina 26.5. sohva ja utopiat löytyvät metsästä Keskuspuistosta. Performanssitaiteilija ja aktivisti Eero Yli-Vakkurilla on kuulemma hankaluuksia pitää oma sohvansa puhtaana kun lapset ovat pieniä, joten uskoakseni puhumme huolenpidosta – arjessa ja globaalisti. Sarjan päätteeksi kuuntelemme dramaturgi ja esitystaiteilija Ronja Louhivuoren kanssa linnunlaulua ja mietimme mikä kaikki taiteessa on utooppista.

Myös ohikulkijat ovat tervetulleita istumaan sohvalle ja kertomaan oman visionsa tulevaisuudesta.

Siis tervetuloa sohvalle!

Lue lisää keskustelijoista ja tapahtumapaikoista. Esitysinterventio on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen ohjelmistoa ja taiteellista tutkimustani Taideyliopiston Tutkimusinstituutissa.

Pilvi Porkola