Puheenvuoroja utopioista osa 1: Pilvi Porkola

KULTVA & POLIMA: Puheenvuoroja utopioista, osa 1
Pilvi Porkola: Kuvittelun käytäntöjä – taiteen poliittisuudesta ja potentiaalisuudesta
Aika: Keskiviikkona 28.4.2021 klo 14:15-15:45
Paikka: Verkkotapahtuma Zoomissa, ennakkoilmoittautumiset 27.4. mennessä.
**In Finnish only**

Tutkimusverkosto KULTVAn ja tutkimushanke POLIMAn Puheenvuoroja utopioista -keskustelusarja käynnistyy keskiviikkona 28.4. klo 14:15-15:45 Pilvi Porkolan puheenvuorolla Kuvittelun käytäntöjä – taiteen poliittisuudesta ja potentiaalisuudesta.

Puheenvuorossaan esitystaiteilija ja tutkija Pilvi Porkola pohtii taiteen poliittisuutta ja taiteessa tapahtuvaa kuvittelua. Millaisia kohtaamisen ja kuvittelun tiloja taide mahdollistaa? Miten taide osallistuu yhteiskunnallisiin keskusteluihin ja miten taide vaikuttaa? Entä millaisia vihjeitä toisenlaisista tulevaisuuksista voisimme löytää tässä ja nyt? Puheenvuoro sisältää Porkolan alustuksen ja yhteisen harjoituksen, johon osallistuminen on vapaaehtoista.

Lähetämme Zoom-linkin ilmoittautuneille päivää ennen tapahtumaa. Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään tiistaina 27.4. täältä: https://link.webropolsurveys.com/EP/8736B18A37E37E0F

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille ja opiskelijat voivat kerätä luentopassimerkintöjä.

Porkolan puheenvuoro on osa keväällä 2021 käynnistyvää ja sen jälkeen lukukausittain jatkuvaa POLIMAn ja KULTVAn keskustelusarjaa, jonka puheenvuoroissa tarkastellaan eri näkökulmista utopioita ja kysytään, kuinka maailma voisi järjestyä toisin.

Keskustelusarja puheenvuorot kytkeytyvät Poliittinen mielikuvitus ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet (POLIMA) –hankkeen teemoihin. POLIMA on Suomen Akatemian rahoittama tutkimushanke, joka tutkii arkipäivän utopioita sekä pyrkimyksiä kohti vaihtoehtoisia yhteiskuntamuodostelmia ja kestävää tulevaisuutta. Hanke yhdistää sosiaalitieteellistä ja taiteellista tutkimusta.

Lämpimästi tervetuloa!